Castiga un exemplar al cartii „Istoria intortocheata a Jaguarului albastru„

Automobilul este, in linii mari, un obiect conceput pentru a asigura transportul de la punctul A la B. Prezenta umana ii permite, insa, sa isi depaseasca acest statut si sa devina o carte nescrisa pe care sa fie marcate legaturi de zeci sau sute de ani. Una dintre aceste istorii este cea a Jaguarului albastru.

Povestea incepe in toamna anului 1937, in Coventry. Uzina Standard Swallow pregatea lansarea modelului SS100, considerat deja etalon de frumusete printre decapotabilele interbelice. In Romania, Marele Voievod Mihai trebuia sa inceapa stagiul militar si guvernul Romaniei a decis sa ii ofere un automobil drept cadou, pentru a marca evenimentul. Soarta a facut ca alegerea sa se opreasca fix in dreptul roadsterului britanic care urma sa poarte pe calandru silueta faimosului jaguar pentru prima oara. Caroseria a fost vopsita albastru deschis, in culoarea Aviatiei (Blue Sheen) si cateva imbunatatiri au fost aduse inainte ca masina sa fie expediata catre tanarul Rege.

Prin amabilitatea editurii Vremea putem sa oferim trei premii, reprezentand cate un exemplar al cartii „Istoria intortocheata a Jaguarului albastru„. Pentru a participa, te invitam sa ne povestesti intr-un comentariu la acest articol ce inseamna pentru tine sufletul unei masini. Vom alege cele mai interesante raspunsuri si vom anunta castigatorii duminica, 8 mai, seara. Va rugam sa folositi o adresa de mail valabila pentru inscriere, acesta fiind si modul prin care va vom contacta pentru a obtine datele de livrare. Promitem ca, la fel ca de fiecare data, nu vom stoca aceste adrese si nu va vom contacta decat in cazul in care sunteti castigator.

Sursa: subturat.ro | Jurizare | Expira: 8 mai
Distribuie concursul si participa AICI