Castiga un premiu in valoare de 300 euro

Asociația pentru Tranziție Urbană și The Institute lansează concursul de articole URBOTECA, în cadrul proiectului PIPE LINE – Promovarea unor instrumente de participare prin E-Media, finanţat prin programul Fondul ONG, EEA Grants, gestionat de FDSC. 

Scopul concursului este încurajarea unei prezenţe mai consistente în presa din România a unor teme legate de planificare şi proiectare urbană, ceea ce ar rezulta şi un grad de interes mai mare asupra dezbaterilor publice legate de procesele de planificare şi proiectare urbană.
Procesele de planificare și proiectare urbană sunt procese de interes general pentru că, prin planificare şi proiectare urbană, se fixează direcţii de acţiune publică şi privată (investiţii din fonduri publice şi private), reguli de construire, moduri de utilizare a spaţiului. Se pot înscrie în concurs până pe 20 aprilie: articole publicate între 20 aprilie 2015 și 20 aprilie 2016, din presa scrisă sau din mediul online și articole nepublicate. Juriul este format din specialiști în jurnalism, urbanism și dezvoltare urbană și socială și va evalua proiectele in funcţie de criteriile concursului, acordând o notă generală de la 1 la 10 pentru fiecare articol în parte. Irina Florea, Editor The Institute, Vera Marin – Arhitect urbanist, preşedinte al Asociatiei pentru Tranzitie Urbană, Mircea Toma – Psiholog, jurnalist, activist pentru drepturile omului – ActiveWatch, Teodor Frolu – Arhitect, antreprenor, coinițiator – Rowmania, Anca Ginavar – arhitect cu specializare în urbanism sunt membrii juriului.

Va fi desemnat câte un câștigător pentru fiecare categorie (articole publicate și articole nepublicate), iar premiul I este în valoare de 300 de euro. 

Organizatorii acestui concurs au convingerea că procesele de planificare şi proiectare urbană pot fi prezentate cititorilor și urmărite mai ușor dacă sunt prezentate sub forma unor poveşti – cu personaje, locuri precise și un fir epic: intrigă, punct culminant, deznodământ. Dacă din ce în ce mai mulţi oameni ajung să fie interesaţi de aceste procese, rezultatele lor în spaţiul oraşelor noastre ar fi mai bune! Dacă cei care iniţiază, cei care elaborează, cei care avizează, cei care aprobă, cei care implementează un plan de urbanism devin eroi principali într-o poveste, atunci poate că îşi vor dori să fie eroi pozitivi.

Sursa: modernism.ro | Tragere la sorti | Expira: 20 aprilie
Distribuie concursul si participa AICI