Castiga o pereche de lentile progresive Varilux

După vârsta de 40 de ani, capacitatea de adaptare a ochiului la solicitări se modifică, astfel încât unele persoane au nevoie de două perechi de ochelari: o pereche „pentru aproape” (citit, scris etc) și o pereche „pentru depărtare”. Lentilele progresive rezolvă problema, astfel că poți vedea corect cu o singură pereche de ochelari. Numai că lentilele progresive de calitate slabă au dezavantaje: de exemplu, câmpul vizual se îngustează în lateral (periculos pentru șoferi), iar când cobori scările, cam eziți pentru că le vezi deformate. Unii se plâng de amețeli la prima purtare.

Essilor a depășit aceste probleme (acest producător perfecționează de 50 de ani lentilele progresive) și propune unele hi-tech, Varilux, cu avantajul că oferă o vedere clară, fără efectul de „valuri”. Vezi foarte bine și să citești texte cu litere mici dar și detaliile unui peisaj, cu aceeași pereche de ochelari.

Essilor oferă o pereche de lentile progresive Varilux printr-un concurs pe acest blog. (Dacă ești prea tânăr pentru lentile progresive, felicitări, dar tot merită să participi la concurs, poate are nevoie de ele vreun părinte, vreun unchi, vreo mătușă sau vreun bunic

Mecanismul concursului este foarte simplu: Lasă un comentariu la acest post cu un link către o pictură sau fotografie celebră, link însoțit de câteva cuvinte în care explici de ce îți place lucrarea respectivă.

Sursa: victorkapra.ro | Tragere la sorti | Expira: 29 decembrie
Distribuie concursul si participa AICI